Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

SKALDJURSFROSSA I KONSTNÄRLIG TAPPNING

Dela

Ett samarbete mellan Mathias Dahlgrens restaurang Seafood Gastro på Grand Hôtel i Stockholm och studenter på kandidatprogrammet Ädellab på Konstfack i Stockholm presenteras nu några unika föremål. Inspiration har de studerande hämtat från de råvaror, och de rätter som serveras på restaurangen.
Studenterna har i nära dialog med Staffan Naess, chef executive på Seafood Gastro, utforskat relationen mellan kontext, människa, mat och objekt, med fokus på corpus – konstnärliga föremål för bordet såsom ett kärl.


– Det har varit ett oerhört inspirerande samarbete med Seafood Gastro. Studenterna har utforskat hur konst och gastronomi tillsammans kan ge maten en ny dimension, med det dukade bordet som utgångspunkt. Studenterna har skapat fantastiska verk, inspirerade av det universum som Staffan och hans team har bjudit in dem till. Jag ser verkligen fram emot att få se dessa objekt i sitt rätta sammanhang på restaurangen vid Blasieholmen, säger Sarah Hurtigkarl, adjunkt på Konstfack.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Elias Karroum är en välkänd restaurangentreprenör som berört mångas smaksinnen. Han tog Libanon till Stockholm med Beirut Café, och nu...

HammerFall lanserar nu Renegade Kentucky Bourbon Whiskey, nr 8228601, 449 kr/ 700 ml, i limiteradutgåva om 2 600 numrerade flaskor....

Snart, den 1 september, ställs The Low Blanc de Blancs, nr 20171, 99 kr/750 ml upp på Systembolagets hyllor. Trenden...

Nyligen listades världens bästa köttrestauranger under rubriken The World´s 101 Best Steak Restaurants. I Sverige är vi extra stolta över...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy