Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

SKALDJURSFROSSA I KONSTNÄRLIG TAPPNING

Dela

Ett samarbete mellan Mathias Dahlgrens restaurang Seafood Gastro på Grand Hôtel i Stockholm och studenter på kandidatprogrammet Ädellab på Konstfack i Stockholm presenteras nu några unika föremål. Inspiration har de studerande hämtat från de råvaror, och de rätter som serveras på restaurangen.
Studenterna har i nära dialog med Staffan Naess, chef executive på Seafood Gastro, utforskat relationen mellan kontext, människa, mat och objekt, med fokus på corpus – konstnärliga föremål för bordet såsom ett kärl.


– Det har varit ett oerhört inspirerande samarbete med Seafood Gastro. Studenterna har utforskat hur konst och gastronomi tillsammans kan ge maten en ny dimension, med det dukade bordet som utgångspunkt. Studenterna har skapat fantastiska verk, inspirerade av det universum som Staffan och hans team har bjudit in dem till. Jag ser verkligen fram emot att få se dessa objekt i sitt rätta sammanhang på restaurangen vid Blasieholmen, säger Sarah Hurtigkarl, adjunkt på Konstfack.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Ska du bara vända köttet en gång? Är gasol bättre än kol? Och kan en algoritmtävla med en grillmästare? Vi...

Alldeles bakom Hovstallet och granne med Armémuseum hittar vi Restaurant Ergo som öppnade i början av förra sommaren. Fine dining...

Oavsett om du har en stor trädgård eller en lite balkong är odling hetare än på länge. Odlingskrukorna Botanica från...

Från ekologiska vingårdar i Provence kommer Domaine de Collavery, Nr 2158, 110 kr/750 ml. Balanserat och svalkande gott, perfekt till...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy