Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

AG– EN AV VÄRLDENS BÄSTA KÖTT­

Foto: AG

Dela

Varje år utses världens bästa köttres­ tauranger och listan The World’s 101 Best Steak Restaurants presenteras. I år hittar vi restaurang AG som drivs av krögarna Johan Jureskog och Klas Ljungquist, på en nionde plats.

Foto: AG

Sedan 2019 listar The World’s 101 Best Steak Restaurants världens främsta köttrestauranger. För att skapa den globala guiden genomför sexton personer över 800 restaurangbesök. Rankingen sker bland annat utifrån kvalitet och urval på köttet, service- och kunskapsnivå hos personalen, vinlista och inredningsdesign.

– Det finns ingen restaurangguide i världen som betyder så mycket för oss som The World’s 101 Best Steak Restaurants. Placeringen topp tio är en helt enorm laginsats av hela personalen. Från köttmästare, kockar och serveringspersonal till vår chefssommelier bakom vinlistan, säger kocken och krögaren Johan Jureskog på AG. Nu ska vi fira ordentligt men även slipa knivarna ytterligare så att vi placerar oss ännu högre upp nästa år.

AG öppnade 2011 på Kungsholmen i Stockholm ägs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist, som även driver Rolf›s Kök och nya Rolf›s Hav. På AG finns 100 sittplatser i matsalen samt en tapasbar. Sedan starten har restaurangen fått flera utmärkelser, inklusive Årets Köttkrog tre år i rad.

På menyn hittar du upp till 40 olika sorters nötkött som graderas enligt ett eget system utifrån smakintensitet, mörhet och marmorering. Systemet bygger bland annat på djurets ras, ålder, levnadssätt och föda. Restaurangen har både en köttsommelier i matsalen samt en heltidsanställd köttmästare som löpande hanterar hängmörningen av över fyra ton kött.

3 I TOPP
1. 
Parrailla don Julio i Buenos Aires

2. Bodega el Capricho i Jiménez de Jamuz 3. Margaret i Sydney

Hela listan hittar du på:

www.worldbeststeaks.com

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Då Årets Kock Desirée Jaks presenterade Årets Rätt tidigare i år deklarerade hon att blåmusslor i en öppen lasang var...

Mitt i city, på varuhuset NK, fyra trappor upp innanför lunch ­restaurangen Kantinen gömmer sig Bobergs matsal. Centralt men avskilt,...

Att matkostnaderna är en het potatis är ett faktum som lyfts fram i HelloFresh rapport om svenskarnas matvanor. Samtidig som...

Dålig sömn hänger ibland ihop med osund kost, visar en finsk studie. Personer som sover för lite äter nästan 40...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy