Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Mönster i starka färger

Inrikes-Mönster-i-starka-färger

Dela

Det är bara att inse, just nu är behovet av starka färger större än på mycket länge. En härlig dos härav erbjuds just nu på Millesgården i form av Kaffe Fassetts utställning The Power of Pattern.

På Millesgården väntar nu ett stort färgstarkt besök in i en av vår tids mest produktiva textilkonstnärer, Kaffe Fassett. De objekt som ställs ut visar på vidden av hans inflytande med fokus på hans senare del av karriären där framförallt lapptäcksteknik och mönster utvecklade för tyger genom quiltning är i fokus.

Inrikes-Mönster-i-starka-färger
Kaffe Fassett

Kaffe Fassett föddes 1937 i San Fransisco, och flyttade till London under 1960-talet, här har han varit verksam under sin 50-åriga karriär. En karriär som handlat om att utforska stickning, broderier och lapptäcksteknik, både på egen hand och i grupp, tillsammans med bland andra Brandon Mably och Philip Jacobs.

Utställningen har tidigare visats i London och i Edinburgh innan den checkade in här på Millesgården. Vi tipsar varmt om ett färgboostande besök, en kall och grå dag å det snaraste.

Utställningen pågår till den 28:e januari, 2024

Inrikes-Mönster-i-starka-färger
Swirling Stripes 1998 © Kaffe Fassett

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Sju hus vid en sjö, välkomnar till en rofylld incheckning. Lågmäld lyx är temat, estetiken skandinavisk med japanska influenser.  Sjöparken...

I den här hängande stolen i konstrotting hänger du bra, oavsett om stolen placeras inom- eller utomhus.Stolen heter Sorrento, kostar...

Ju mer du tränar din hjärna, desto bättre skydd kommer du att få mot minnes störningar och demens. Genom att...

Att koncentrera sig på en sak i taget är en svår konst. Särskilt idag, när vi ser på multitasking som...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy