Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

En flytande stad – i Halland  

Dela

Sju hus vid en sjö, välkomnar till en rofylld incheckning. Lågmäld lyx är temat, estetiken skandinavisk med japanska influenser. 

Sjöparken är namnet på detta projekt som även är det nya boendealternativet för den som checkar in på Ästad Vingård i Halland. Varje hus rymmer fyra hotellrum där en gemensam nämnare är att gränsen mellan inom- och utomhus suddas ut. Egna badplatser och egen bastu ingår i konceptet. Speglingar i vattnet, och skuggspel får du på köpet. 

– Det här projektet handlar om balans, Vi ville skapa något som stod ut och var spektakulärt på det mest nedtonade och naturliga vis som var möjligt. Ett projekt som verkar vara ett med naturen just här och samtidigt något andligt och unikt, säger Jonas Bjerre-Poulsen, arkitekt och en av grundarna till danska Norm Architects. 

Och kanske är det så att några dagar i stillhet här är precis vad som behövs för den där optimala avkopplingen. Att lyssna på vattnet, att låta solen värma, vinden vina och tankarna flyga. Gott nog så. Men här finns även restaurang ÄNG med tillhörande Michelinstjärna som drivs av Filip Gemzell. Avsmakningsmeny á 2 400 kronor per person är konceptet, dryck bokas på plats. Här på Ästad Vingård bör du inte missa det egenproducerade vinet. Promenera bland vinrankorna och boka in en vinprovning.  

Men som sagt, att bara hänga på rummet är inte helt fel det heller… 

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

I den här hängande stolen i konstrotting hänger du bra, oavsett om stolen placeras inom- eller utomhus.Stolen heter Sorrento, kostar...

Ju mer du tränar din hjärna, desto bättre skydd kommer du att få mot minnes störningar och demens. Genom att...

Att koncentrera sig på en sak i taget är en svår konst. Särskilt idag, när vi ser på multitasking som...

Om ”Att bli ett med tapeten”, är det optimala då vi kliver in i samtidens mönstervärld kan vi inte riktigt...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy