Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

En dramatisk guidning

Inrikes-En-dramatisk-guidning

Dela

Fem nya guidade visningar på Dramaten i Stockholm presenteras nu, det handlar om visningar i och utanför Thaliahuset och berättelser om arkitekturen, inredningen och konsten både på väggarna och uppe i taket.

Guidade visningar på Dramaten har varit populära i många år, och efter en tids uppehåll är det nu tillbaka.

– Då det pågår repetitioner och annat arbete i huset hela tiden äger visningarna rum på teaterkonstens villkor och kommer därför att ha sin speciella prägel, säger Pia Dahlberg, auktoriserad guide och ansvarig för guidningarna.

De fem olika guidningarna är anpassade för olika målgrupper och döpta efter gudinnor från den grekiska mytologin, välj att följa med; Thalia, Melopome, Terpsichore, Clio eller Kallipone.

Foto: Roger Stenberg

Thalia är den klassiska visningen för allmänheten som ges på lördagar. Här visas de publika utrymmena men även delar av teatern som bara kan ses tillsammans med en guide. Då berättas det bland annat om det tekniska arbetet bakom scenen, peruk- och masktillverkning och om hur kostym tas fram. Dessa guidningar ges vid några tillfällen under hösten även på engelska.

Målet är på sikt att kunna erbjuda skräddarsydda guidningar för olika grupper och även erbjuda visningar på andra språk, så även på teckenspråk.

Inrikes-En-dramatisk-guidning
Foto: Hans Malm

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Sju hus vid en sjö, välkomnar till en rofylld incheckning. Lågmäld lyx är temat, estetiken skandinavisk med japanska influenser.  Sjöparken...

I den här hängande stolen i konstrotting hänger du bra, oavsett om stolen placeras inom- eller utomhus.Stolen heter Sorrento, kostar...

Ju mer du tränar din hjärna, desto bättre skydd kommer du att få mot minnes störningar och demens. Genom att...

Att koncentrera sig på en sak i taget är en svår konst. Särskilt idag, när vi ser på multitasking som...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy