Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Dags för detox-semester

Inrikes-Dags-för-detox-semester

Dela

För att ta reda på vad vi svenska resenärer vill att en detox-semester ska inkludera, eller snarare inte inkludera lät onlineresebyrån Travellink genomföra en undersökning.

Totalt tillfrågades 1 000 personer och det visade sig att många drömmer om just en detox-semester. Men vad de vill detoxa ifrån varierade. De flesta ville ta en detox från jobbet, eller från sociala medier. Andra ville göra en mer fysisk och hälsofrämjande detox. Det som stack ut var dock att närmare var femte svensk ville ha en detox från sin partner, sin familj eller sina vänner.

Omkring hälften av de tillfrågade valde en sol- och badsemester för sin detox-semester. Omkring 20 procent föredrog en semester i naturen. Största anledningen till att åka på detox-semester är för att stressa av och fylla på med energi (37%), visar undersökningen. Det följs av att vilja få en nystart (26%) eller att lära sig en mer hälsosam livsstil (16%). 12 procent skulle vilja detoxa för att finna en inre balans.

När det kommer till skillnader kring hur män och kvinnor väljer detox-semester visade det sig att kvinnorna har ett större fokus på hälsa. Männen å sin sida reser hellre till en större stad.

Undersökningen i korthet:
Det här kan svenskarna tänka sig att ta en
detox från:
36% Detox från jobbet
33% Digital detox
29% Detox från mat
21% Detox från människor
12% Detox från ett beroende

Typ av resmål som svenskarna helst väljer
för detox:
51% Sol och bad
21% Natur
8% Berg och sjöar
7% Storstäder
7% Små städer eller byar
Källa: Travellink

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Kroatien har lagt världen för sina fötter med sin skönhet, historia och kultur – men har också massor att erbjuda...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy