Inrikes

Klicka här för att läsa magasinet digitalt.

Team Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europé!

Foto: Bocuse D´or

Dela

Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or – världens mest ansedda gastronomiska tävling.

”Jag är så otroligt stolt över hela teamet! Det här är ett kvitto på att vårt hårda slit gett resultat, och att Sverige fortfarande platsar som en av världens bästa gastronomiska nationer. Nu laddar vi om för finalen i Lyon, där vi siktar mot guld!” säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or.

I Europa-finalen av Bocuse d’Or fick samtliga 20 deltagande europeiska länder 5 timmar och 30 minuter på sig att tillreda två olika rätter med olika råvaror i de två kategorierna platter och plate.

Platter-serveringen går ut på att presentera en rätt som inte bara håller högsta kvalitet smakmässigt, utan som även serveras på ett kreativt, elegant, och gärna extravagant sätt. Serveringen sker i den här kategorin på ett större serveringsfat och råvarorna som fick användas var norsk Skrei, pilgrimsmussla och klippfisk.

Här valde Gustav att utforska element från sin uppväxt i Sörmland i kombination med Sveriges mångfaldiga matkultur. Rätten bestod bland annat av skrei med ugnsrostad pilgrimsmussla ’lacqué, beurre blanc på pilgrimsmussla, och en consommé på klippfisk, potatis och ingefära.

Plate-kategorin går ut på att presentera en rätt med traditionell servering, på en enkel tallrik, som på restaurang. Här fick de tävlande använda sig av renkött från norska byn Røros och norsk LINIE Akvavit. Här blandade Gustav inslag från norra Sverige med den familjära känslan av söndagsmiddagar med familjen.

Rätten bestod av stekt biff på högrev, lättrökt renskaft, ’Jus pâte d’épices’ och brynt smör, foie gras ’brulé,’ och päron och svamp pocherade i akvavit.

I slutet av januari 2025 ställs 24 deltagande länder mot varandra i världsfinalen av Bocuse d’Or, däribland team Sweden med Gustav Leonhardt i spetsen.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Från och med mars 2024 så har Svensk Sommar Jordgubb & Rabarber kommit in i Systembolagets fasta sortiment. Drycken lanserades...

Alkohol fri öl har blivit ett populärt dryckesval på temat. Nu adderas kändiskonceptet även här och GW:s Nyktra pilsner är...

I den senaste Kafferapporten som Löfbergs låtit göra framkommer att 80% av osssvenska dricker kaffe regelbundet. Den godaste och viktigaste...

I dag benämns mikrobryggerierna som småbryggerier eller hantverksbryggerier, där man ser att kvaliteten håller hög standard. Numera hittar man sällan...

populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy