BILLIGT BOENDE

Av publicerat

Efterfrågan på billigt hotellboende gör att Scandic nu efter sommaren kommer att öppna upp konceptet Scandic Go. Här handlar det nu om att erbjuda ett hållbart och smart hotellkoncept till ett bra pris.

Det första hotellet under det nya varumärket kommer att öppna upp på Upplandsgatan i Stockholm efter sommaren. Härefter är siktet inställt på att bli marknadsledande inom segmentet och öppna nya hotell även utanför Norden där segmentet idag är underutvecklat.

– Med Scandic Go kommer vi ta en ledande roll i att utveckla segmentet i Norden och jag ser även stora expansionsmöjligheter utanför våra nordiska marknader, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels. Smarta lösningar och hotell i attraktiva citylägen till ett bra pris är konceptet bakom Scandic Go. Här erbjuds det mest väsentliga för ett smart boende såsom exempelvis fullservice restaurang, gym och möteslokaler.

– Med våra 270 hotell har vi idag ett brett erbjudande till mellan- och övre mellansegmentet inom besöksnäringen. Scandic Go blir därför ett perfekt komplement för att nå en ny, mer prismedveten målgrupp. Jag är övertygad om att detta initiativ och nya varumärke stärker vår tillväxtpotential ytterligare och jag ser goda möjligheter att öppna Scandic Go i ett 50-tal städer
på våra marknader, avslutar Jens Mathiesen. Planen nu för att implementera konceptet Scandic Go handlar om att konvertera befintliga hotell, bygga nytt och överta befintliga hotell.

Med konceptet bedömer företaget att man kan nå en tillväxt på sikt på 1 000 – 1 500 rum per år. Målet är att bli marknadsledande inom ekonomisegmentet i Norden och att öka expansionstakten utanför Norden.