GRILLSÄSONGEN ÄR HÄR

Av publicerat

Allt fler grillar allt mer, från kött och kyckling till grönsaker av olika slag. Denna gång bjuder vi på en grillad pizza med röding och mandelpotatis.

Att svenskar gillar att grilla är ingen hemlighet och även i år har Ica tagit fram en Grillrapport i samarbete med Kantar Sifo. I undersökningen har de

frågat 4 200 svenskar om deras grillvanor or attityder. Så låt oss presentera lite fakta medan grillen tar fart:

Åtta av tio svenskar gillar att grilla, och i genomsnitt grillar de 1,8 gånger i veckan under årets 5,4 grillmånader. Genomsnittssvensken äger 1,5 grillar, men 20 procent av storstadsborna uppger att de aldrig grillar. 10 procent av de tillfrågade uppger att de grillar oavsett väder, 20 procent grillar så ofta de bara kan. Geografiska variationer går att utläsa, exempelvis är skåningarna inte speciellt förtjusta att grilla i vare sig regn eller åska.

Årets hetaste trend är att det lokalproducerade är hetare än någonsin tidigare. Det ekologiska är fortsatt hett – men att det produceras lokals ses som än viktigare. Köttet är fortfarande det vi allra helst slänger på grillen men grönsaker och ost är populära alternativ. När det kommer till grillsåsen är bearnaise allra populärast men lokalt får den konkurrens av såväl guacamole som aioli. Glöden är redo.

VI GRILLAR HELST

  • Fläskkött
  • Nötkött
  • Grönsaker
  • Korv
  • Kyckling
  • Hamburgare
  • Ost

GRÖNSAKER VI HELST GRILLAR

 • Majs
 • Svamp
 • Lök
 • Paprika
 • Tomat