ALL INCLUSIVE – strax utanför stan

Av publicerat

Den här sommaren kräver lite uppfinningsrikedom för att kunna avnjutas. Semesterplanerna haltar och möjligheten att vara spontan är inte den vi är vana vid. Samtidigt som semestern är mer välbehövlig än på mycket länge. INRIKES fick möjlighet att prova på en All-Inclusive incheckning på hemmaplan.

TEXT YVONNE GULL FOTO ANDERS E. SKANBERG

 

Väskorna är packade och vi tar pendel- tåget till Ulriksdal, en resa på sisådär 13 minuter från Stockholms Södra. Destinationen är AC by Marriott Stockholm Ulriksdal, ett nyöppnat Marriotthotell med perfekt norrortsläge i förhållande till Arlanda flygplats. Oavsett business or pleasure är hotellet med sina 223 rum skinande nytt och fräscht. Direkt innanför dörren ligger en generös reception med sittgrupper, en bar och en restaurang. Vi anländer klockan två, perfekt för att hinna inleda besöket med en afternoon tea. Smarrigt som bara den, och detta trots att jag väljer att avstå från chokladkakan denna gång.

 

 

Hotellet öppnade för bara några månader sedan men redan har flera internationella gäster hittat hit. Vi checkar in i ett superiorrum som är indelat i två, en sittdel- och en sovdel. Ett besök i hotellets spa står på agendan, vi tar oss ner igen. Här väntar nu en härlig spapool, en bubbelpool och tre olika bastur. Stiligt och härligt – ska jag klaga på något är det i så fall att det inte finns tillräckligt många krokar att hänga upp sina badrockar och handdukar på annars trivs vi – som fisken i vattnet. Ovan poolen är det öppet uppåt, vilket gör att det känns rymligt och luftigt även här nere. Och hade fokus varit på att addera lite träning finns här ett välutrustat gym. Vi bubblar på, och svettas sedan rejält i den finska bastun.

 

“Ovan poolen är det öppet uppåt, vilket gör att det känns rymligt och luftigt även här nere.

 

Kvällens middag serveras i hotellets restaurang PicPoc by Pontus Frithiof. Här har Pontus skapat ett koncept som är tänkt att ingå även i hotellkedjans kommande hotell i Sverige. En mix av klassiska Pontus-rätter med inspiration från det spanska köket är vad som gäller. Till varmrätt beställer vi varsin helgrillad havsabborre supersmarrigt! Lite tomatsoppa, lite friterade grönsaker, en crème catalan och lite ost och härtill lite spanskt vin i glasen. Vi konstaterar att en incheckning här inte alls kräver någon resa in till city för ett restaurangbesök.

Och det är det som är fantastiskt här – här finns liksom allt du vill ha. Nästa dag blir det en promenad till Ulriksdals slott, på vägen passerar vi Ulriksdals golfklubb. Golfaren stannar till här, vi väljer istället att fortsätta till slottet som dukar upp både smörgåsar och bakverk ute i slottsparken.

Väl tillbaka till hotellet hinner vi med ännu ett spabesök innan det är dags att checka ut och ta pendeltåget hem igen.

Pst, fram till och med den 31 augusti går det att boka ett All Inclusive-paket för två personer för facila 1 995 kronor.