BOKA MÖTET PÅ NÄTET – SPAR BÅDE TID OCH PENGAR

Av publicerat

Att boka ett skräddarsytt möte har hitintills krävt att den an- svarige besitter stor erfarenhet inom området. Och just bokning av möten har hitintills i huvudsak skett på traditionellt sätt – nu är det dags att ta konferensbokningen in i framtiden.

AV YVONNE GULL

Nu har Nordic Choice Hotels lanserat en onlinetjänst för konferensbokning. Tjänsten som är den första i sitt slag inkluderar möjlighet att boka lokaler,
utrustning och förtäring. Då de flesta möten har olika behov och önskemål har hitintills detta inte varit ett alternativ.
Inledningsvis lanseras nu onlinebokning för åtta hotell i Stockholm. Konferenslokalerna presenteras nu med 360-bilder och som bokare väljer du möblering, utrustning, mat och dryck. Redan här får du ett pris på ditt möte, och har således möjlighet att enkelt jämföra även prislappen på arrangemanget.
– Alla som arbetar med att arrangera eller beställa konferenser vet hur mödosam proces- sen är och svårigheten att få en totalbild över bokningen, se priser och kunna jämföra. Detta tillsammans med att enkelt kunna addera hotellrum för övernattande och övriga extratjänster kommer att skapa en enklare vardag för många. De åtta hotell som detta nu lanserats på får oerhört mycket positiv återkoppling och planen är nu att lansera detta brett över Norden, säger Lisa Farrar, CEO för Nordic Choice Hotels digitala bolag eBerry. Inledningsvis ingår dessa åtta hotell i projektet: Clarion Hotel Arlanda Airport, Clarion Hotel Sign, Clarion Hotel Stockholm, Hotel At Six, Hotel C, Nordic Light Hotel, Quality Hotel Friends och Quality Hotel Globen.

“Alla som arbetar med att arrangera eller beställa konferenser vet hur mödosam processen är och svårigheten att få en totalbild över bokningen, se priser och kunna jämföra.


“Att hitta platser för möten är inte svårt, men för att maximera och effektivisera mötet krävs en hel

del planering.” AV REDAKTIONEN

SVERIGES BÄSTA HOTELL

Läsarna av Condé Nast Traveler har nu för andra året i rad utsett Hotel Diplomat i Stockholm till Sveriges Bästa Hotell av Condé Nast Travelers läsare i kategorin ”Best Hotels in Northen Europe: Readers ́Choice Awards 2019”. Hotellet som är familjeägt i fjärde generation ligger på Strandvägen i Stockholm och stilmässigt är det Art Nouveau som det här bjuds på. Inrikes tipsar gärna om den lilla hemliga intima baren en trappa upp.

– Detta är en av de finaste utmärkelser som man kan få, och nu har vi fått den två år i rad av Condé Nast Travelers läsare. Bättre kvitto på att vi har uppfattat vad resenärer efterfrågar är inte lätt att hitta. Det är svårt att få toppbetyg men det är nästan ännu svårare att behålla det. Att vi nu får pris igen visar att arbetet som vår hotelldirektör Lina Gabrielson och vårt team gör verkligen uppskattas av våra gäster, säger Anna Cappelen, delägare och ordförande på Hotel Diplomat

 

Foto: MOD ArkitekterMÖTE PÅ HÖG HJÖD

I Malmö har nu den 29 våningar höga kontorsbyggnaden The Point öppnat upp. Nytt är bland annat konferensvåning som tillhör Quality Hotel View, och som nu byggts ihop med själva kontorsbyggnaden. Hotellet öppnade 2016 och erbjuder sedan dess 302 hotellrum och 21 konferenslokaler, när The Point skulle byggas ville man vara med på tåget. Totalt finns här nu 27 konferenslokaler redo att ta emot upp till 1 120 gäster.

– Kapaciteten för vår konferensavdelning räcker inte till då vi ser en ökande efterfrågan på möteslokaler här i Hyllie. Därför är vi väldigt glada att få utöka med sex nya konferenslokaler, samt bemanna en servicedesk på entréplan i The Point. Det kommer underlätta för hyresgästerna i kontorsbyggnaden som snabbt kommer kunna hyra en konferenslokal, beställa mat från vår restaurang eller boka ett hotellrum, säger Jenny Pieplow Benestam, hotelldirektör på Quality Hotel View.

 


NYTT NAMN FÖR NYA MÖTEN

Det nya mässhotellet som nu byggs ute på Arlanda har bestämt sig för att byta namn, glöm bort Quality Airport Hotel, och lägg i stället Quality Hotel Arlanda XPO på minnet. Hotellet som beräknas öppna den 20 november i år vill tydliggöra sitt mötesfokus och sin koppling till Scandinavian XPO – Sveriges nya internationella mötes- och eventarena. Här väntar sedan den mötessugne 40 000 kvadratmeter, tre mässhallar, 421 hotellrum, restauranger, eventyror, konferensrum, gym och aktiviteter.

– Vårt starka varumärke tillsammans med Scandinavian XPO utgör en viktig grund för Destination Arlandas värdeskapande och kännedom. Med vår kapacvitet, erfarenhet och passion för möten kommer vi tillsammans kunna erbjuda en mötesdestination i världsklass, därför var namnbytet ett naturligt steg för oss, säger Jessica Carlde, hotelldirektör på Quality Hotel Arlanda XPO.

 


PRISAD DESIGN

Superfina hotellet Niehku Mountain Villa i Riksgränsen där designbyrån Stylt stått för konceptet har nu prisats för sin design av UNESCO:s Prix Versailles. Hotellet utmärktes i kategorin världens bästa hotelldesign i konkurrens med hotell i Oman, Brasilien, Malaysia, USA och Kina.

Ett personligt boutiquehotell där frjällaktiviteter kombineras med naturupplevelser och gastronomi i världsklass.

 

EFFEKTIVA MÖTEN

I en rapport över svenskars möten framkommer en del tråkig statistik när det gäller effektiviteten av olika typer av möten, kunskapen hos de som håller i mötet och en del annat. Vi väljer istället att lyfta fram de nyckelfaktorer som kan generera ett lyckat möte:

  1. Struktur – Varför ska vi ses? Vad ska vi uppnå? Vad ska vi prata om?
  2. Underlag – För att alla ska kunna förbereda sig krävs besluts eller förberedelsematerial.
  3. Rätt personer – Bjud in de som berörs av frågorna. Andra kollegor kan göra annat!
  4. Fokus – Se till att alla blir involverade i diskussioner och släpp telefonen.
  5. Avslut – Vilka är slutsatserna av mötet? Vem ska göra vad till när?

Källa: www.motesutveckling.se

 

MÖTE I NORRKÖPING

Byggstarten för ett nytt hotell i Norrköping kommer att ske nu i sommar. Projektet som är ritat av Reflex arkitekter ligger centralt staden kommer att erbjuda 210 rum och möteslokaler för upp till 200 personer i den största lokalen.

– Det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar. Vi har hämtat inspiration från nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur.

Nu är det klart mellan Skanska och Winn Hotell Group om ett nytt hotell i Norrköpings bästa läge. I centrala Norrköping pågår en stadsutveckling med bostäder, kontor och hotell i nära anslutning till Centralstationen och Carl Johans park. Reflex ritar här ett nytt hotell med restaurang och stor konfe- rens i det strategiska hörnet av Norra Promenaden och Drottninggatan.

Byggnaden är 8 våning hög men trappas ned mot befintlig bebyggelse i öster. Fasaderna består av en varm ton av champagnefärgade metallkassetter i streckmetall eller perforerad aluminium, som tar upp tråden om stadens textilhistoria och fungerar som ett ”tygflor” i metall. Fasaden har en stor djupverkan och kvällstid tonar delar av byggnaden upp med bakomliggande ledljus. Restauranger och foajér i två plan är uppglasade och tar in staden i byggnaden. Högst upp finns skybar och stor terrass med utsikt över staden.

– Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotel Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

– Tro mig, det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar! Vi har hämtat inspiration från några av nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur. När jag såg förslaget från Reflex så, wow, det gick rätt in i hjärtat på mig!, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

– Detta är kanske det mest komplet- ta hotell jag ansvarat för, säger Johan Linnros, ansvarig arkitekt på Reflex.

Om det nya hotellet i Norrköping

• Byggstart juni 2020
• Öppnar i början av 2022
• Beläget vid centralstationen • 210 rum
• Stor konferens med upp till 200 pers. i största lokalen • Co-working ytor

• Skybar och Open Air bar
• 2 restauranger (utomhusservering i park vid Sveatorget och längs Drottninggatan) • Gym

• Bageri