VICTORIA SILVSTEDT” DET ÄR ROLIGT ATT FÖRVÅNA MED KUNSKA

Av publicerat

Victoria Silvstedt gör miljoner på sin trejding men

fortfarande tittar börsmännen skeptiskt på henne. INRIKES

har träffat blondinen som har koll på siffrorna.

TEXT MARIA ROSWALL FOTO MIKAS

 

Jag har haft nöjet att träffa Victoria vid flera tillfällen under tio, tolv år och det som alltid slår mig är hennes jordnära och glada sätt. Hon är nästan två meter lång i sina skyhöga klackar, klänningen sitter som påsydd på kroppen och det blonda svallet får Barbie att blekna. Victoria ÄR Hollywood glamour och det finns inte en man, eller kvinna, som inte vänder på huvudet och tittar när hon stegar fram genom rummet. Victoria är Bollnästjejen som upptäcktes som 18 åring 1993 i Fröken Sverige, lämnade Bollnäs för stora världen, vilken hon med sitt blonda hårsvall och välsvarvade figur. Det blev modelljobb för Playboy, med Hugh Hefner vid rodret, och programledarroller både för fransk och italiensk media. Tiden som modell är inte helt förbi, ett och annat modelluppdrag tackar Silvstedt ja till fortfarande men de blir allt färre.

– Förr om åren tackade jag ja till allting för att tjäna pengar, nu säger jag mer nej än ja och ska jag säga ja ska uppdraget ha en mening. Mina pengar idag tjänar jag mer på börsen och på att göra bra investeringar.

Passionen numera stavas trejding. Ett intresse som gett henne både en och två hackor.

– Det jag tycker är mest spännande är värdepappershandel, att bevaka hur svenska kronan förhåller sig mot dollarn och euron och det är där jag satsar en hel del. Nu när kronan är låg passar jag på att investera i fastigheter här, berättar Victoria med en självklarhet som är härligt kaxig.

Det hela började med att hon efter sin tid som programledare i fransk och italiensk tv satsade en stor summa på att euron skulle gå ner mot dollarn, vilket den gjorde och Victorias nya intresse var ett faktum. Hon växlade in sina intjänade euro till dollars och gick från banken som en vinnare.

– Då gjorde jag mig min första stora hacka, några hundra tusen euro i vinst faktiskt och det var det som fick mig att verkligen bli intres- serad. Att det var så enkelt! Här kan jag tjäna pengar utan att behöva flyga och resa överallt och vara med på olika plåtningar eller tids- krävande TV-inspelningar. Jag blev verkligen hooked!

Förr om åren tackade jag ja till allting för att tjäna pengar, nu säger jag mer nej än ja och ska jag säga ja ska uppdraget ha en mening.

Livet som jetsetmodell har tagit Victoria till världens mest exklusiva platser och eleganta miljöer, givetvis något som byggt hennes nätverk som idag är kantat av inflytelserika personer med mycket pengar. Personer som hon gärna frågar om råd när det kommer till investeringar. Sin ekonomiska rådgivare gav hon sparken efter att ha förlorat en hel del pengar under finanskraschen och det var också då hon bestämde sig för att själv ta över kontrollen.

– Jag gillar spänningen som trejding ger mig och jag blir så klart jätteglad när jag gjort något som blir en bra vinst. Men det kräver mycket tid och engagemang och det har tagit mig flera år att läsa in mig för att ha i alla fall en del kunskap om marknaden och hur jag ska läsa av den. Jag vill alltid vara välinformerad och kollar Bloomberg och CNBC varje dag. Sen känner jag många inom finansbranschen också som jag frågar om råd.

Jag frågar om hennes bästa råd och svaret kommer snabbt.

– Du kommer inte alltid göra bra investeringar så använd absolut inte en stor del av dina sparade pengar. Det går lika mycket upp som ner och jag har verkligen förlorat massor av pengar. Men så går det upp igen! Jag har delat upp mina pengar så jag har den största delen
av min förmögenhet fördelad i två hedgefonder och så har jag en mindre del som jag är lite mer järv med, tar större risker med men klarar mig ok om det inte går bra.

Fastighetsinvesteringar i Sverige står högt på listan just nu och Victoria är på jakt efter fler fastigheter att köpa.

– Precis, svenska kronan är så pass låg så det är en jättebra tid att köpa fastigheter om du har euro eller dollar. Det är perfekt för oss som bor utomlands att komma hit och handla nu. Men nu när jag har handlat väntar jag på att kronan ska bli stark igen.

Jag vet att Victoria följer Trump noga, till exempel investerade hon i aktier i Kina när Trump hade kinauppgörelsen på agendan, jag frågar med intresse hur det kommer sig?

– Marknaden följer det han säger och tweetar och då jag tradar mest i dollar är det viktigt för mig att följa honom. Jag tjänar mer pengar på den amerikanska marknaden och förstår man Trumps nästa drag är man lyckligt lottad när det gäller trading!

Vi pratar Sverige vs utlandet och jag frågar om hon tror att bilden av henne är annorlunda här än vad den är i USA?

– Det jag tycker är roligt här i Sverige är att jag på senare år blivit mer intervjuad om mina aktieaffärer än om mitt utvik i Playboy, haha! I Frankrike och i Italien är jag känd som en tv personlighet då jag varit mycket i tv där, och i USA är det mest fokus på mig som Playboy-tjej och modell. Men här uppmärksammar ni att jag håller på med aktier och även en del kring allt jag gör vad gäller välgörenhet, det är kul. Jag blir ofta inbjuden till olika ekonomiseminarier och där är det mest män så många undrar nog vad jag gör där, men så börjar vi prata affärer och då ser jag att de ändrar blick och förstår att jag har lite koll ändå. Det är en cool känsla!

Victoria Silverstedt

Skriven i Monaco, lägenhet i New York och i Miami, nybyggt hus i Västindien och så familjestället på Resarö vid Vaxholm. Var känner du dig mest hemma?

– Jag älskar verkligen Sverige och vår svenska skärgård, att komma hem och vara med familjen, äta kräftor och bara gå omkring osminkad i träskor. Jag känner mig absolut hemma här, men jag känner mig hemma vart jag än bor. Jag har flyttat mycket och rest i hela mitt liv så där jag har min garderob där bor jag och där känner jag mig oftast hemma. Min lilla tvåa i Monaco är mitt hem en viss del av året, Miami är där jag spenderar vintrarna och på sommaren trivs jag allra bäst här i Sverige.

Och i Saint Tropez!?

– Haha! Precis! Alltid Saint Tropez! Sydfrankrike blir mer och mer min favorit. Förut älskade jag livet i New York, pulsen, alla människorna allt som händer hela tiden. Men nu, det är väl åldern så klart, nu längtar jag mer till lugnet vid havet.

En sommar utan horder av bikinibilder på Victoria på diverse yachter och cocktailpartyn är ingen riktig sommar och vi kommer in på hur det är att leva ett liv med en fotograf bakom krönet. Ett liv som till mycket var det som kraschade äktenskapet med exmaken Chris.

– Det har blivit bättre det har det, jag tror det beror mycket på alla sociala medier, nu lägger man själv ut bilder på sig i bikini på stranden så då är tidningarna inte lika intresserade av att betala pengar till någon fotograf. Sen är jag inte direkt förföljd hela tiden, det är mest om jag är på samma plats som andra kändisar. Till exempel om jag är i Saint Tropez samtidigt som Beyoncé så är det ju fotografer där för henne och då smattrar de av några bilder på oss andra också, säger Victoria med ett av sina många skratt och skratt det har Victoria väldigt gott om, hon är verkligen en innerligt glad och positiv person.

– Absolut, positive and simple thinking – det är jag! Det har jag ärvt från min mamma, hon har bara positiva tankar hela tiden.

Victoria Silverstedt

 

 

Går något emot dig, vänd på det och gör det till något bra. Jag försöker se allting glatt och jag vill verkligen att vi alla ska jobba på att lyfta varandra istället för att trycka ner varandra.

Hennes styrka kommer från barndomen, en tid hon lovordar och där hon framgångsrikt tävlade både i slalom och i hästhoppning, en vinnarinställning hon haft hjälp av hela sitt liv, särskilt när det varit tuffa tider under modellåren i Paris och i New York. Victoria öser också beröm över sina föräldrar. Och över Sverige.

– Min uppväxt här har gjort mig stark, en väldigt fin uppväxt med bra värderingar och jag älskar idag att vi här i Sverige tar hand om miljön på ett viktigt och bra sätt. Stor skillnad mot till exempel USA. Min familj är min trygghet och mina föräldrar är de bästa människor jag vet.

Vi kommer in på nya projekt, bland annat har Victoria blivit delägare i svenska hudvårds produkten ”Base of Sweden” och jag frågar om hon tänker mycket på sig själv som varumärke, och vad det är hon går på när hon går in i nya affärer och investerar i produkter.

– Är jag intresserad av en produkt, känns den spännande och kul, som Base of Sweden, då blir jag bara glad om jag blir tillfrågad, särskilt som det är en startup. Jag gillar verkligen den här produkten och deras helhetstänk kring miljön. Jag har testat den och den är fantastisk! Jag avgudar den! Särskilt när man är i varma länder där man svettas mycket och badar mycket. Jag tror den kommer gå hur bra som helst världen över.

Det är roligt att intervjua Victoria, hon är intresserad, engagerad och åter igen vänlig och glad mot allt och alla och jag blir inte det minsta förvånad när hon berättar att hon varit med som medproducent i en ny film om Dalai Lama.

– Du ser, jag gör väldigt mycket mer än vad folk tror, haha! Mitt liv är inte bara fester och semestrar, men det är givetvis en del och det
är också den delen som hamnar i media. Men jag får en hel del förfrågningar, särskilt inom olika projekt med välgörenhet och det här var ett sådant. Jag har alltid varit andlig av mig, tror på goda krafter, att göra gott för andra och Dalai Lama har jag beundrat och följt i många, många år. Och nu fick jag frågan om jag ville vara med som associate producer till en dokumentärfilm om honom, absolut att jag vill det! Han är otroligt fascinerande, bara det att han faktiskt är en scientist är så intressant och det är mycket det filmen handlar om, berättar hon.

Att det var en helt ny bransch, ganska långt ifrån det hon gjort tidigare är inget som skrämmer Victoria, snarare blir det en trigger.

– Precis! Jag tycker det är jättespännande och utmanande att hoppa på saker som är nytt, och det här var en helt ny grej för mig. Får jag frågan och det känns roligt och bra tackar jag gärna ja! Jag är lite spirituell, tror på karma och avskyr konflikter så att få vara med och göra en film om gurun Dalai Lama, nej det är bara att säga ja!

Hovmästaren frågar om vi vill ha varsitt glas champagne och svaret blir, givetvis, JA!

– Herre Gud, man ska aldrig, aldrig tacka nej till champagne! Allting blir roligare och bättre med lite champagne, jag dricker ett glas varje dag. Har jag ont i huvudet eller är supertrött av jetlag är det bara champagne som hjälper.

”The Victoria Silvstedt-life”, en positiv, sprudlande resa där det jobbas bra mycket skarpare och hårdare bakom de välsminkade ögonen än vad man först kan tro.