Svenska hem öppnas för att visa designnationen Sverige

Av publicerat

 

Designintresserade i hela världen kan nu inspireras av svenska hem.

Öppna bostadsvisningar av hem i olika stilar över hela landet skapar tillsammans den andra utställningen i Swedish Design Museum, Sveriges första digitala museum för design. Satsningen från Visit Sweden ska sprida svensk design och arkitektur utomlands och locka fler besökare till Sverige.

Nu lyfter Visit Sweden fram inredning och arkitektur hemma hos vanliga svenskar i Sverigemarknadsföringen. Nio av tio av de designintresserade turister som Visit Sweden riktar marknadsföringen till är intresserade av att resa till Sverige, lära sig om destinationen och göra mycket under sitt besök.

Svenska hem har ofta en genomtänkt design, och bostadsvisningar öppna för allmänheten är relativt ovanligt utanför Sverige. Under några veckor kommer utvalda bostadsobjekt över hela landet att läggas ut på Swedish Design Museum, Visit Swedens officiella digitala museum för design, mode och arkitektur. Utländska besökare på plats i Sverige kan också besöka de utvalda öppna visningarna.

Visit Sweden har tagit hjälp av den brittiska bloggaren och författaren Niki Brantmark, specialiserad på svensk och skandinavisk design, för att välja ut objekten som visas upp i Swedish Design Museum. Hemmen väljs för att visa olika inrednings- och arkitekturstilar i olika delar av landet.

– När jag flyttade till Sverige slogs jag av hur människor bodde – deras hem såg ut som att de var tagna från ett inredningsmagasin. Jag vill gärna låta andra upptäcka svensk design och svensk livsstil och det här är ett coolt sätt att göra det på, säger Niki Brantmark, kurator för The Home Viewing Exhibitions i Swedish Design Museum.