Så många hittar kärleken på resan

Av publicerat

Sommaren börjar smått lida mot sitt slut och fler och fler svenskar reser tillbaka från världens alla håll. Förutom souvenirer och solbränna har många även med sig härliga minnen från semesterflörtar, då en av fem svenskar har någon gång inlett ett förhållande under semestern. Hotell- och resesöksajten momondo.se kan genom sin årliga undersökning visa insikter kring svenskarnas romantiska erfarenheter under semestern.

Semesterflörtar och nya förhållanden på resan är inte helt ovanligt för svenskarna, men ur ett europeiskt perspektiv så är vi de som möter kärleken på semestern mer sällan än många andra nationaliteter. I Polen svarar 28 procent att de någon gång inlett en relation under en resa, och Polen toppar med det den listan i Europa. Även Italien och Spanien hamnar i topp på listan, där siffran är 26 respektive 25 procent. Sverige har dock högst siffra i Norden, 21 procent uppger att de någon gång inlett en relation under en resa. Utöver om ett förhållande inletts på semestern ställdes även frågan om man har haft ett förhållande med någon som bor i ett annat land (ett långdistansförhållande), och även där uppger 21 procent av svenskarna att de har haft det.

– Vi nordbor verkar inte bara vara de som träffar kärleken på resan, utan också ha något bättre förutsättningar för att även hålla ihop långdistansförhållanden än på andra håll i världen och i Europa, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.se

Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 9–17 januari 2018, bland 1 025 svenskar i åldrarna 18–65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 26 216 deltagare i 26 länder.