Redan 45 anställda, och fler ska det bli!

Av publicerat

Clarion Hotel Arlanda Airport och Arbetsförmedlingen Luftfart fortsätter sitt lyckade samarbete där arbetssökande som har en längre väg till anställning får chans till praktik och jobb. Rekryteringsprojektet har varit framgångsrikt sedan starten 2014 och hittills har 45 personer fått jobb på Clarion Arlanda efter sin praktik. 

– Arbetsförmedlingen behöver långsiktiga och fördjupade samarbeten med arbetsgivare som vill vara med och göra skillnad för både individ och samhälle. En arbetsgivare som ser till personligheten före den formella bakgrunden och erfarenheten. Clarion Arlanda är just en sådan samarbetspartner, säger Lena Lundgren, Luftfart/Stockholm Arbetsgivarcenter.

Rekryteringsprojektet ägde rum i veckan på Clarion Hotel Arlanda Airport och började med en audition där 50 förväntansfulla arbetssökande samlades. De sökande som prioriteras är ungdomar, lågutbildade och personer med funktionsnedsättning. Alla sökande får sedan två minuter på sig att visa vem de är, inför en jury som består av hotellets medarbetare. De har inget CV med sig, bara sig själva och information om var på hotellet de vill jobba. De som går vidare från audition får sedan komma på intervju och blir förhoppningsvis erbjudna praktik i tre månader. Målet är att praktiken ska leda till anställning efter praktikperiodens slut. Tidigare år har Clarion Hotel Arlanda Airport anställt över 50 procent av alla praktikanter.

– Vi söker människor, personligheter och energi! Mångfald syresätter och vi blir starkare. Vi vill fortsätta att söka efter medarbetare tillsammans med Arbetsförmedlingen, fortsätta öppna dörrar för arbetssökande som på något sätt hamnat långt ifrån arbetsmarknaden. Vi förändrar liv och det betyder allt, säger Pernilla Johansson, VD Clarion Hotel Arlanda Airport.