High Coast Distillery invigs under Box Whiskyfestival 2018

Av publicerat
HighCoastDistillery

I morgon, lördagen den 30 juni, invigs High Coast Distillery under Box Whiskyfestival. Från och med nu kommer Höga Kusten att bli en del av den whiskyresa ut över världen som Box Destilleri så framgångsrikt inlett.

Sedan det stod klart för ett år sedan att det innebär svårigheter att dela namnet Box med åtminstone tre andra destillerier och en stor global whiskydistrubutör så har namnfrågan stötts och blötts av personal och ledning på destilleriet.

– Med High Coast Distillery har vi funnit ett namn som fångar vår själ, vårt ursprung och den magi som vi tycker hör till vår whisky och platsen där vi tillverkar den. Med namnbytet vidgar vi vyerna och lyfter blicken mot mot den internationella whiskymarknaden. Med oss ut tar en av whiskyvärldens vackraste platser med en mångtusenårig historia och en skönhet som tar andan av alla som besöker oss, säger Box vd Thomas Larsson.

Med namnbytet tar High Coast Distillery avstamp i världsarvet Höga Kusten och låter sin världswhisky, High Coast Single Malt Whisky, överraska, förtjusa och berätta historien om en unik plats och en unik whisky bland världens whiskyproducenter.

De första buteljeringarna under namnet High Coast Single Malt Whisky kommer att lanseras på den svenska och internationella marknaden under hösten.