En av världens 10 bästa takbarer är i Sverige

Av publicerat
The Whinery Hotel

”The hotel rooftop bar will never go out of style.” Det menar den amerikanska affärstidningen Forbes och listar världens bästa takbarer just nu. En av dem är Winery Rooftop Terrace.

När den välrenommerade amerikanska affärstidningen Forbes skulle lista de tio bästa nya takbarerna i världen föll ett av valen på en rooftop i Sverige. Nämligen Winery Rooftop Terrace på taket av The Winery Hotel i Solna, Stockholm.

– Det här är väldigt roligt, säger Jan Söder, hjärnan bakom både inredningsdesign och arkitektur på The Winery Hotel. I år har vi satsat extra på att få till rätt stämning och låta terassen visa sig i sitt rätta element, berättar han.

Winery Rooftop Terrace har en industriell stil blandat med inslag från vinvärlden. Stålbjälkarna som reser sig över taket är klädda med grönskande vinrankor som växer upp över huvudet på de badande gästerna i poolen. Vintunnor används som bord och alla möbler är antingen platsbyggda eller speciellt utvalda av Jan Söder själv.

The Whinery Hotel

Fotograf: Petter Bäcklund

”The hotel rooftop bar will never go out of style. Whether it’s on the sixth floor or the 65th, there is something undeniably appealing about dining, drinking, swimming and yoga-ing high above the streets of the city below. Here are some of the best newcomers” /Forbes 15 juni 2018.

– Att Forbes listar oss som en av världens bästa nya takbarer är ett enormt erkännande och vi är såklart alla väldigt glada och stolta.

På takterassen serveras italiensk streetfood, vinet som tillverkas på hotellet, på den egna vingården Terreno i Toscana samt från alla världens hörn. Varje fredag hela sommaren är det Winery Soul Sessions då utvalda DJ’s skapar en känsla som liknas vid en takfest i New York.

– Winery Rooftop Terrace har varit väldigt uppskattad i sommar och vi hoppas såklart att det ska fortsätta sommaren ut, precis som det fina vädret, säger Jan Söder.

”It’s the sixth floor of this hotel in Solna, on the outskirts of Stockholm, where the rooftop life comes alive. Along with a restaurant that serves wine, cocktails and Italian streetfood, the hotel hosts DJ sessions that create the sensation of being in a much larger city.” /Forbes, 15 juni 2018