Skydda ditt pass och kort från identitetsstölder under resan

Av publicerat
smarta-saker

Skydda ditt pass och kort från identitetsstölder under resan med ett skimsäkert fodral. Fodralets inbyggda säkerhetsfilm blockerar oönskade avläsningsförsök från mikrochipen som sitter i kort och pass.

Moderna kort och pass är utrustade med RFID eller NFC, som är tekniken som möjliggör för trådlös scanning av kortläsare. Informationen från kortet skickas via radiovågor till läsaren, vilket öppnar upp för risker om obehöriga försöker läsa av kortet med egen kortläsare. Genom att placera en kortläsare mot människors fickor eller väskor kan obehöriga kapa informationen i kort och pass om de ej är skyddade.

RFID-skydd i fodralet skyddar mot alla försök till intrång genom att blockera radiovågorna. Dessutom fungerar facket som ett smidigt sätt att hålla koll på alla resehandlingar på samma ställe.