Nya Hyundai i20

Av publicerat

Hyundai Motor bygger vidare på sin succé inom B-segmentet genom att introducera en förfinad och uppdaterad version av populära i20.

För att möta marknadens efterfrågan har nya Hyundai i20 fått en modernare design tillsammans med uppdaterade aktiva säkerhetsfunktioner från Hyundai SmartSense. Hyundai introducerar också en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (7DCT) för optimal komfort och körkänsla. Nya i20 lanseras i Sverige med val mellan två olika bensinmotorer som tillsammans med ett AutoStop-system (ISG) kommer reducera CO2-utsläppen markant.

”i20 är en av våra DNA-modeller och har varit en av Hyundais toppsäljande bilar i över ett decennium. i-linjen är grunden till Hyundai-varumärkets framgång i Europa”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Genom att uppdatera designen, drivlinor, säkerhetsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter fortsätter vi att möta kundernas förväntningar och bygger vidare på framgångssagan för modellprogrammet”.

i20 har fått en ny och snyggare kostym. Bilens eleganta linjer förstärker en sofistikerad exteriör. Fronten har smyckats med ny design på stötfångarna och en Cascading Grille, Hyundai-familjens signum. Bakdelen har även den fått nya stötfångare som tillsammans med de kombinerade bakljusen skapar ett mer dynamiskt intryck. För att ge nya i20 en kraftfullare look kommer den även med val av expressiva 15- och 16-tums lättmetallfälgar. Som val finns taket i kontrasterande kulör för att tillsammans med ett stort antal exteriörfärger skapa en mer personlig bil.