Land Rover lanserar nu den perfekta friluftstelefonen

Av publicerat
No. 01 / 04
Galleri
Fullskärm

Nya mobiltelefonen Land Rover Explore är telefonernas motsvarighet till Land Rover Discovery.

Den har utvecklats i samarbete med Bullit Group och visas upp för första gången på Mobile World Congress i Barcelona i april.

Den är utrustad med ett 4000 mAh batteri som räcker för en hel dags vandring, cykling eller skidåkning med skärmen och GPS tänd på den 5 tum stora skärmen. Behövs istället två dagars full funktionalitet utan risk för att bli strömlös kan batterikapaciteten fördelas med hjälp av ett så kallat Adventure Pack

Land Rover Explore tål att tappas 1,8 meter och överlever en halvtimme under en meter vatten. Dual SIM-kortet och den förbättrade GPS-antennen ger bättre signal, så att du kan behålla kontakten med omvärlden också när du befinner dig ute i ödemarken. Skärmen går att använda även om den blir våt eller om du har handskar på och tål både extrem kyla och extrem värme, fukt och starka vibrationer.

Denna Android-telefon har en specialpanel anpassad för friluftsaktiviteter som ger snabb åtkomst till väderinformation och alla andra relevanta data.

Joe Sinclair, chef för Branded Goods and Licensing, Jaguar Land Rover: “Detta är en smarttelefon alla skulle vilja ha. Som en perfekt kombination av design och funktionalitet bär den dessutom på Land Rover-DNA som låter kunderna njuta av naturen i trygg förvissning om att de kan komma ännu längre”.

Telefonen kan fås med en lång rad extra finesser, däribland en hållare till cykel för exempelvis mountainbiking.

Land Rover Explore kostar €649/£599 och kan beställas från 26 april 2018 via