GIGANTISK EXTREMSPORTHALL I GÄVLE

Av publicerat

Efter två års planering öppnas i februari 2018 en ny form av extremsport-arena i Gävle på 6000 kvadratmeter.

Den kommer att kallas ”Dome Adrenaline Zone” och innehålla alltifrån skid- och snowboard hoppning inomhus till skateboard, stora trampoliner och freerunning-elemen.

Företaget som ligger bakom satsningen heter ”Turbo Extreme Sport Zone” och finns sedan tidigare i bland annat Uppsala men satsar nu alltså även för att etablera sig i Gävle. Hallen kommer att ligga i Hemsta företagspark, Gävle:
– Det är spännande att få etablera ny typ av extremsportanläggning i Gävle som blir unik i Norden. Vi känner oss välkomna från såväl vår hyresvärd, kommunen och de samarbetspartners vi har hunnit träffa. Vår målsättning är att bidra till att sätta Gävle på kartan bland ungdomar inspirerade av X-games och yngre vuxna som gillar adrenalinkickar. Vi ska se till att bli en ny turistattraktion som man är beredd att resa en bra bit för att besöka, kommenterar Gustaf Kumlin, en av initiativtagarna till satsningen.