Volvo XC40 säljstartar med sju nya varianter

Av publicerat

Volvo XC40 modellår 19 säljstartar i dag.

Samtidigt blir det möjligt att bygga bilen i applikationen Bygg din Volvo. Nu breddas utbudet med sju nya versioner av Volvo Cars första kompakt-SUV. Bland annat blir det premiär för den egentillverkade trecylindriga motorn T3.

Nya Volvo XC40 visades först upp i september förra året. Produktionen startade senare på hösten, och då erbjöds två introduktionsversioner av bilen. Media världen över har rosat Volvos nya kompakt-SUV. XC40 är också nominerad som en av sju kandidater till titeln “Årets Bil”. De första två versionerna har sålt bra i Sverige.

– Vi tror mycket på nya Volvo XC40. Bilen är vår första modell i det starkt växande segmentet kompakta SUV:ar. Det är därför extra roligt att bilen tagits emot så väl, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Bland de nya versionerna finns tre nya motoralternativ, två bensinvarianter, T3 och T4 samt en diesel, D3.

Här är samtliga varianter:

D3 FWD manuell och automat växellåda

D3 AWD manuell och automat växellåda

T3 FWD manuell växellåda

T4 FWD automat växellåda

T4 AWD automat växellåda

Instegspriset för en T3 FWD Edition med manuell växellåda ligger på 293 900 kronor. Instegspriset för en D3 FWD Edition med manuell växellåda ligger på 309 900 kronor.

Volvo Cars har också aviserat att sent under hösten startar en gradvis utrullning av laddhybriden Volvo XC40 T5 Twin Engine som bygger på T3-motorn tillsammans med batteridrift.

Det blir också två nya utrustningsnivåer – Bas och Inscription. Dessa adderas till tidigare utrustningsnivåerna Momentum och R-design.

Exteriört får också nya Volvo XC40 till utrustningsnivån Inscription fyra nya färger. Det är Pine Grey, Denim Blue, Maple Brown och Luminous Sand. Det kommer också tre nya fälgar.

Interiört blir det fler klädslar att välja på, textil och textil-vinyl.

– Nästa helg har vi aktivitetshelg för nya Volvo XC40 hos våra Volvohandlare. Då kan våra kunder för första gången provköra bilen. Det ska bli mycket spännande att summera resultatet av helgen. Vår förhoppning är att bilen blir ett starkt kort för oss här i Sverige, säger Jessica Span.