Hållbara mönster

Av publicerat

Trenden att inreda med inspiration från växtriket fortsätter in i 2018 och går såklart hand i hand med intresset för det hållbara och ekologiska växer. Den populära kombinationen är något vi får ta del av hos Åhléns och samarbetet med Abigail Borg. I denna kollektion har den japanska växten Aralia stått i centrum, en tropisk skönhet med stora blad. Alla textiler är i ekologisk bomull och produkterna är av FSC-märkt trä.

– Det första mönstret har jag valt att kalla Shangri-La, som är en fiktiv paradisplats där allt är harmoniskt och behagligt – det beskriver den exotiska och flödande känslan i mönstret. För att lyfta och komplettera Shangri-La har jag skapat mönstret Aralia, där de vackert skurna araliabladen står i fokus. Det har varit en glädje att samarbete med Åhléns igen och att rita dessa mönster. Jag hoppas och tror att det känns i produkterna, säger Abigail Borg.