Japansk grönsaksätare

Av publicerat

Den 1 januari öppnar Yasuragi åter dörrarna till det japanska spahotellet efter den omfattande renoveringen. Den nya restaurangen heter Saishoku, vilket ordagrant betyder grönsaksätare på japanska. Likt resten av anlägg-ningen är inspirationen för även denna restaurang hämtad från Japan men med asiatiska och skandinaviska inslag. Hållbarhet är en viktig faktor på Yasuragi, därför består den veganska menyn av lokala ingredienser. Det nya matkonceptet är utvecklat av Bettina Bossard och Anna Sundevall på Yasuragi i samarbete med matkreatören Maja Grönblad.

– Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein kommenterar Anna Sundevall, kökschef på Yasuragi.