Från Harlem till Norden – fira thanksgiving med stjärnkocken

Av publicerat

I samband med lanseringen av Marcus Samuelssons senaste kokbok Matlagning i Harlem, beger sig Marcus runt på en kulinarisk resa till sina restauranger på Clarion hotellen i Norden för att fira thanksgiving.

Marcus kommer tillsammans med medarbetarna på restaurangerna i Stockholm, Malmö, Oslo och Helsingfors för att mat, mingla med gästerna och sprida sann Thanksgivingstämning. Thanksgiving är en tradition som firas stort i USA med att samla släkt och vänner i tacksamhetens tecken, men framför allt – genom njuta av massor av god mat.

På Kitchen & Tables menyer står helstekt kalkon med alla de klassiska tillbehören i modern tappning. Flera av recepten hämtas från Marcus nya bok, alla med amerikanska influenser som blandas med lokala tolkningar och råvaror. Speciellt framtagna cocktails för säsongen kompletterar menyerna.

–Thanksgiving betyder enormt mycket för mig, det är den tydligaste Amerikanska traditionen där själva kärnan handlar om att inkludera, umgås och dela mat och dryck! Högtiden befäster min bild av ett community och där vi påminner oss om att vara tacksamma över det vi har och att samtidigt bjuda in andra. Säger Marcus Samuelsson, Creative Director By Marcus Samuelsson

Thanksgiving firas på samtliga Kitchen & Table restauranger i Norden, för att veta mer eller boka bord besök www.kitchenandtable.se