Svenska turistföreningens vinnare

Av publicerat

Varje år delar Svenska Turistföreningen, STF, ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell/fjällstation. STF har drygt 250 boenden runt om i landet och nu är vinnarna korade. Vinnarna visar bredden av STFs boendemöjligheter där föreningen vill inspirera till små och stora äventyr runt om i hela landet. I denna kategorin är det gästerna som har röstat på sin favoritanläggning. Gästernas val är upp delat i tre utmärkelser: Vandrarhem/Hotell, Fjällstation och Fjällstuga.

Vinnarna är:

 

Nyrups Naturhotell – Skåne
Motivering: En helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar. Här bjuds gästerna på en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service. En plats som inte liknar någon annan med en oväntat lyxig känsla. Kan det bli mysigare än så här?

 

Blåhammaren – Jämtland
Motivering: Den otillgängliga placeringen gör att det känns som att man hittat till en hemlig plats. Ett riktigt guldkorn med sin fantastiska utsikt över fjället, inte minst från bastun. Här möts människor från olika länder. Magiskt!

 

Nallo – Lappland
Motivering: Vidunderlig utsikt, fantastiska berg vart vi än vänder oss. Fjällsidorna stupar ner mot stugan och man känner sig som den lilla människa man är i jämförelse med den mäktiga naturen. Här finner vi ro, tillfredställelse och ett innerligt lugn.