Nöjesparken – direkt i mobilen

Av publicerat

Efter att över 50 000 gäster upplevt VR-åkturen i nöjesparken släpps nu upplevelsen på Lisebergs YouTube

Valkyria VR är en virtual reality-upplevelse av åkturen i Valkyria, berg- och dalbanan som har premiär på Liseberg 2018. Valkyria VR öppnade redan sommaren 2017 där besökaren i en simulatorstol med VR-headset kan uppleva åkturen virtuellt. Den som har ett Google Cardboard eller liknande VR-headset kan nu uppleva den nya åkturen direkt i mobilen.

– Det är extra roligt att vi lyckats utveckla en upplevelse med VR-teknik som gästerna uppskattar samtidigt som vi blir prisade i ett sådant här sammanhang, säger Markus Ruotsalainen på Liseberg. I Valkyria VR får många av våra gäster möjlighet att testa VR för första gången, och samtidigt blicka in i framtiden mot nästa upplevelse i parken – berg- och dalbanan Valkyria.