Zombies, clowner & pumpor – halloween är här

Av publicerat

 

När vi går genom den stora porten till sommarparadiset Gröna Lund möts vi av en tjock dimma som lagt sig över området. Det har tydligen varit en del problem på tivolit sedan de stängde inför hösten. Bland annat har (o)lusiga huset invaderats av döda, elaka clowner och en zombie epidemi har spridit sig i området ned mot vattnet.

De har de satsat 23 miljoner på årets halloween firande och Gröna Lunds otäcka förvandling. Det finns pumpor och dekorationer överallt. Det lilla området för de små barnen är fullt av höbalar, pumpor och rykande häxkittlar.

Sedan varieras stämningen och sceneriet beroende på vilken zon man hamnar i, Majsfältet, Häxans offerplats, Dia de Muertos och Kyrkogården. Efter klockan 18.00 sänks mörkret över tivolit och då aktiveras även en Zombie Zone. Väljer man att gå in i zonen kommer man att möta onda väsen och infekterade zombies på nära håll.

Nöjesfältet kommer under höstlovet bjuda på fem nya skräckhus koncept i olika skräckgrader.

– Sedan vi stängde tivolit för sommaren har ett febrilt arbete pågått med att förvandla hela tivolit inför Halloween och jag tror faktiskt inte att man kommer att känna igen Gröna Lund. På fredag är det äntligen dags att öppna, och det riktigt kliar i fingrarna på oss att få välkomna både stora och små gäster, säger Johan Lotsander, projektledare för Halloween på Gröna Lund.

Av: Elina Sandqvist