Scandinavian Mountains Airport

Av publicerat

Sveriges och Norges största alpina destinationer, Sälenfjällen, Trysil, Idre och Engerdal. Genom att skapa tillgänglighet ”rakt in i hjärtat” av regionen med förbättrad infrastruktur tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av den nya storregionen som växer fram i Sverige och Norge.

 

Idag togs det första spadtaget för Scandinavian Mountains Airport, som ska stå klart hösten 2019. Den totala investeringen för hela etableringen är drygt 1,1 miljard sek, där närmare 30 st lokal- regionala privata investerare står för merparten av investeringen, 75 %, och resterande belopp består av ett statligt investeringsstöd på 250 miljoner sek.

 

 

– Idag har vi genomfört ett historiskt spadtag för besöksnäringen i hela Scandinavian Mountains.  Detta kommer att generera tillväxt och arbetstillfällen, säger Brett Weihart, VD Scandinavian Mountains Airport.