Möten

Av publicerat

Denna gång konstaterar vi att hälsosamma möten ger mervärde, och att grön energi ger gott samvete. Dessutom visar det sig att Stockholms attraktionskraft som mötesstad fortsätter att öka.

Hälsosammare möten

På konferensanläggningen Tanum- Strand har ett nytt koncept kallat
”Work in motion” rullats ut. Här handlar det nu om att ha roligare och effektivare möten utan pekpinnar.

– Tanken är att ”Work in motion” ska inspirera till en hälsosammare livsstil utan att på något sätt komma med massa tråkiga pekpinnar. Det ska vara roligt och lustfyllt, säger hälsostrategen och hälsoinspiratören Jonna Martinsson.

Små pausaktiviteter med utmaningar för kropp och hjärna kompletteras med havsluft och teambuildande aktiviteter. Inspirerande föreläsningar, teambuilding på klipporna eller träning är några alternativ. På TanumStrand finns kapacitet för konferenser med övernattning för upp till 1 000 personer. Och snart är det även dags att erbjuda såväl de konfererande som de privata gäst-erna en tur ut på Skagerrak för att fånga kräftor.

Kraft från sol, vind & vatten

Stockholm Live och de evenemang de arrangerar på Ericsson Globe, Tele2 Arena, Hovet och Annexet
kommer nu att leverera grönare event. Detta blir möjligt genom ett avtal med Boo Energi, som erbjuder miljömärkt energi från sol, vind och vatten.

– Vi är väldigt glada över att få Boo Energi som partner. Det nya avtalet och dess fokusområden är även en viktig del i vårt koncernövergripande globala miljöprogram One Earth där vi kontinuerligt arbetar med hållbarhetsfrågor för framtidens evenemangbransch, säger Stefan Gustavson, försäljningschef, Stockholm Live.

Stockholm klättrar

En sammanställning av ICCA, International Congress and Convention Association, av antalet internationella möten under 2016 visar att Stockholm blivit allt populärare. Från 23:e plats på världsrankningen har man tagit sig upp till plats 18.

Totalt hade Stockholm 101 godkända ICCA-möten 2016, jämfört med 89 året innan. Dessa möten ska ha minst 50 deltagare och rotera mellan tre destinationer. Bakom Stockholms avancemang ligger en hel del jobb:

– Att bearbeta kongresser är ett långsiktigt arbete, det handlar om att positionera Stockholm och vad vår stad står för samtidigt som både värdskap och infrastruktur är viktiga för att få hit kongresser. Vi har arbetat strukturerat i flera år för att få fler kongresser till Stockholm, och det här är ett kvitto på det, säger Karin Mäntymäki, chef för Försäljning och bearbetning på Visit Stockholm.

På de tre första platserna på listan hittar vi Paris, Wien och Barcelona.

Av: Yvonne Gull