Fastigheter att ha koll på

Av publicerat

Denna gång tittar vi närmare på ett höghus i Göteborg, ett certifierat kontor i Malmö och ett hotell på Stockholm Arlanda Airport.

Kontor med fokus på hälsa

I Hyllie utanför Malmö bygger nu Castellum Nordens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. Denna certifiering är internationell och belyser människors välbefinnande i arbetslivet. I projektet ingår bland annat utekontor på innergården, cykelservice, odlingslott, yogaklasser och konstutställningar i trapphusen. Eminent är namnet på fastigheten som beräknas vara färdigställd första kvartalet 2019 och då erbjuda 9 500 kvadratmet-er för uthyrning varav större delen redan är uthyrd till Boozt Fashion AB och Popen Community Concept AB.

– Det är roligt att konstatera att vi tar nästa stora steg i vår hållbarhetsresa efter att i fjol ha rankats som det globalt mest hållbara fastighetsbolaget inom segmentet kontors- och logistiklokaler, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

 

Nytt hotell på flygplatsen

På Arlanda har nu Skanska tecknat ett kontrakt på 710 miljoner för att bygga ett nytt hotell med 503 rum. Hotellet, som kommer att drivas av Nordic Choice Hotels, kommer att breda ut sig över 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar. Hotellet beräknas stå färdigt 2019 och kommer att certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM.

– Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsunderökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate, Swedavia.

 

 

Hotell i skrapan

Nu påbörjar uppförandet av Karlatornet, den skyskrapa som kommer att bli landmärke i den nya stadsdelen Karlastaden utanför Göteborg. Självfallet kommer skrapan även att inhysa ett hotell och ännu en gång är det Petter Stordalen och hans Nordic Choice Hotels som tagit hem kontraktet.

– Det finns de som tror att the sky’s the limit. Det är fel! 2021 kommer detta att bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer att tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter Stordalen.

Projektet beräknas stå klart 2021 och då kommer ett hotell med 300 rum, konferensfaciliteter, restauranger, barer, spa och gym att finnas här.
Totalt kommer hotellet att förfoga över
17 000 kvadratmeter.

Karlatornet blir det första byggnaden i den nya stadsdelen, som kommer att inkludera 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Projektet omfattar åtta kvarter och genomförs av Karla-staden Utveckling AB, ett projektbolag som ägs gemensamt av Serneke Group AB och NREP.

Av: Yvonne Gull