Evenemang i höst

Av publicerat

Kvinnor vid spisen, glas i ny tappning och underhållning av internationella artister lockar oss ut just nu.

1. Teater för tanken
Folkteatern i Göteborg går föreställningen Den goda människan. Vad spelar det för roll om du är god när så många av dem som spelar roll inte är det? Går det att fortsätta vara god och uppoffrande när man har en verksamhet som måste vara lönsam?
När: Premiär 16 september

2. Konstens baksida

Spritmuseum i Stockholm öppnar den 13 oktober en stor utställning av Bertil Vallien. Som en av Sveriges främsta skulptörer och glaskonstnärer är han känd för glasskulpturer med ingjutna figurer och inslag av gnistrande färg. Nu vill han visa en mörkare sida av sitt konstnärskap.

När: 13 oktober–april 2018

3. Uppsala darling

Nu ska HBTQ-rörelsen i Uppsala belysas genom konst.
Material från både dåtid och nutid har samlats in och presenteras nu i form av bland annat en utställning.
Lisa Stenberg har komponerat musik och tillsammans med konstnären och formgivaren Anton Alvarez installationer blir utställningsrummet en egen, icke normativ värld.

När: Pågår till den 12 november

4. Framgångsrika Future
I oktober får Stockholm besök av hiphop- stjärnan Future. Båda hans senaste album, självbetitlade FUTURE och uppföljaren HNDRXX, som släpptes med en veckas mellanrum, gick direkt in på Billboardlistans förstaplats.
När: 11 oktober

5. Reflektera & roas

Komikern Katt Williams med den iögonfallande klädstilen är känd för att ha en rapp och slagfärdig dialog med publiken. I höst bjuder han på en föreställning av ständigt aktuella ämnen som politik och rasism. Underhållaren åker för första gången på Europaturné och gör tre stopp i Sverige under sin Great America Tour.

När: Malmö 17 november, Stockholm 18 november samt Göteborg 24 november

6. Kockar tar över

Initiativet Take Over vill visa att det finns massor av duktiga kvinnliga kockar. Nu tar de tillfälligt över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Nästa Take Over är på Rex Brasserie i Umeå. För den som bokar bord blir det även seminarium och inspiration kring framtidens mat och ledarskap.

När: 19 samt 20 oktober

 

Av: Elina Sandqvist