Artipelag – en konstupplevelse i skärgården

Av publicerat

 

Utanför Stockholm ligger det magnifika Artipelag som bjuder på olika konstupplevelser året om i vacker natur. Atripelag har i år blivit nominerade av Visit Stockholm som Stockholms läns kandidat till Stora Turismpriset.

Ett pris som varje år delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Huvudman för stiftelsen är Tillväxtverket och i år blir det 24:e året som priset delas ut. Prissumman är på 100 000 kr och samtliga nominerade får även 10 000 kr att använda till en kunskapsfrämjande insats.

 

Årets nominerade till Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

 

Artipelag har med sin modiga satsning snabbt gjort sig ett namn internationellt. Vi är oerhört glada över det innovativa tillskott det innebär för Stockholm som besöksmål. Den visionära blandningen av konst, aktiviteter och god, närproducerad mat i Stockholms unika skärgårdsmiljö visar vägen för andra hållbara satsningar och är ett inspirerande bevis på den entreprenörskraft som finns i vår region, säger Thomas Andersson, vd på Visit Stockholm.

De nominerade är:

Artipelag

de Wilde Outdoor

Dragsö Bad & Camping

Gekås
Gotland Sports Academy

Hotell Hulingen

Hotell Lappland

Höga Kusten Destinationsutveckling & Höga Kusten Turism i samverkan
ICEHOTEL 365

Isaberg Mountain Resort, Hestra i Gislaveds kommun

Musselbaren

Sjöstugans Camping i Älmhult
Skåneleden/Region Skåne

Snötåget / Inlandsbanan
Sun Dance Ranch

Svenska kulturpärlor

Sågarbo Herrgård Stuguthyrning

Vinnaren utses den 7 december.