Magiska upplevelser och omtänksam shopping

Av publicerat

Till helgen så slog Disney och Myrorna upp portarna i en av Sveriges största gallerior, Täby Centrum som ligger strax utanför Stockholm.

En Myrornabutik med fokus på prylar och kläder. Förhoppningen är att locka Täbyborna att handla mer hållbart och inför öppningen fylls butiken med handplockade guldkorn.

Allt överskott från Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Det kan till exempel vara behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös.Myrorna vill också inspirera kunderna till att utmana sina konsumtionsvanor:

Myrorna vill också inspirera kunderna till att utmana sina konsumtionsvanor:

– Svensken handlar 12,5 kilo nyproducerade kläder per år, och 0,9 kilo från second hand. Samtidigt visar en undersökning från oss på Myrorna att 1,2 miljoner svenskar vill handla mer second hand. Om konsumenterna köpte 1 kilo mindre nytt och 1 kilo mer second hand kommande året, skulle det spara 8100 liter rent vatten per person. I Täby bor det nästan 70 000 personer. Det är många liter vatten, säger Caroline Andermatt.

 

I Disneys Pop Up Store kommer besökarna hitta mängder av leksaker, presenter, kläder och samlarobjekt inspirerade av de fantastiska sagorna och karaktärerna hos Disney, Star Wars och Marvel. Butiken blir den andra Disneybutiken i Sverige.

– Det känns jätte roligt att få välkomna Täby Centrums besökare till vårt senaste tillskott. Här kommer vi att göra allt vi kan för att inspirera och locka till lek och magiska upplevelser genom de unika produkter som vi erbjuder i våra butiker, säger Casper Bjorner, vd, The Walt Disney Company Nordic.