Vi roar oss i Göteborg

Av publicerat

Kanske har du mässor, möten och jobb på agendan under Göteborgsbesöket. Men självklart ska dagen avrundas på bästa vis. INRIKES har tagit hjälp av Go:teborg&co för att få tips på var vi ska äta, dricka en drink och roa oss för att alla sinnen ska ha fått sitt. Alla ställen här ligger på gångavstånd, en del kanske till och med i hotellet du bor i.

3 restauranger

Foto:Mini Gemoll

Närproducerat uppe i takvåningen
Restaurang Atelier huserar i takvåningen på hotell Pigalle ligger supertrevliga Atelier. Boka bord, välj en meny med tillhörande dryckespaket och du lär vilja komma tillbaka igen och igen. Profilen är närproducerat, trendigt och med parisisk atmosfär redan i hissen på väg upp. Sommartid finns här även en trevlig takterass.

Adress: Södra Hamngatan 2 A

Foto: Tomas Yeh

Flört med det asiatiska köket

Att dela små och många delikata rätter är modellen på den populära krogen Toso i kombination med tre olika drycker är här ett recept på en lyckad kväll. På restaurang Toso är det stjärnkocken Stefan Karlsson som bjuder på sin tolkning av de asiatiska köket hämtat från autentiska råvaror och kryddor från hela Asien.

Adress: Götaplatsen

 

Annorlunda italienare

Bakom en grön garagedörr hittar ni den avslappnade och udda italienska restaurangen Studio HPKSM. Här är utöver maten både konst och musik två nyckelingredienser. Är Spagetti Vongole din favoritpasta så är det här den ska ätas – men du måste förboka rätten två dagar innan för att kunna få den serverad på just din tallrik. En fräsch avslutning på middagen är en Sorbetto Prosecco E Vodka, en härligt bubblande citronsorbet.

Adress: Storgatan 22

3 barer

Världens bästa takbar
Stig in i receptionen på hotell Bellora och ta hissen upp till översta våningen och du har hamnat mitt i Cielo Roof Top Bar. Precis som hotellets Ristorante Bellora så är inspirationen här på den lilla mysiga takbaren hämtad från Italien. Nyligen rankades baren som en av världens allra bästa takbarer 2016 av hotels.com med motiveringen:

En svalkande sommardrink på en takbar med utsikt över folkvimlet och alla landmärken, det kan väl inte bli mycket bättre?”

Adress: Kungsportsavenyn 6

Foto: Andreas Sundgren

Praliner i drinken
I det gamla posthuset huserar sedan några år tillbaka Clarion Hotel Post och det är här vi hittar Bon Bon Bar. Här är det fokus på smarriga drinkar, så smarriga att de komponeras med delikata praliner, ett samarbete mellan en av världens bästa bartender, Dosa Ivanov och Sveriges bästa konditor, Patrik Fredriksson. Fram till klockan 23 är konceptet inriktad på att vara en social club, härefter tar nattklubben över.


Adress: Drottningtorget 10

Foto: Issy Croker

Ett glas vin eller två

På en mysig inglasad innergården som förvandlats till ett organgeri hittar vi Olssons vin och Kafe Magasinet. Vi väljer vinbaren och botaniserar självfallet i vinlistan som bjuder på en hel del intressanta saker även på glas till bra pris. Till vinet serveras ost och charketurier.

Adress: Tredje Långgatan 9

3 nattklubbar

Nattklubb intill avenyn

Den klassiska nattklubben Yaki Da är egentligen ett helt nöjeskomplex i flera våningar. Här finner ni fyra olika nöjesarenor: Sovrummet, Kaffebaren, Gården och Golvet. Tempot växlar, musiken flödar såväl i form av livespelningar som i form av DJs som bestämmer tempot. Hitta ditt farvorithäng. Öppet onsdag till lördag till klockan 3 på natten, och till klockan 4 på lördag natt.

Adress: Storgatan 47

Stureplan i Göteborg

Sturecompagniet, Spy Bar och Berns är tre klassiska nattklubbar som drivs av Stureplansgruppen i Stockholm. Nattklubben Push är gruppens största nattklubbssatsning någonsin med cool inredning skapad av Alexander Lervik. För att komma in är det fiffigt att ladda ner klubbens app och genom den skriva upp er på gästlistan. Öppet fredagar och lördagar.

Adress: Kungsportsavenyn 11

Party på alla våningar

Lounges heter denna nattklubb som precis som Yaki Da levererar nattliv i flera etage. Här finns allt som behövs för en lyckad utekväll såsom barer, dansgolv, roulette och en populär takterass. Vi börjar nerifrån med ett besök på Dansgolvet, följer musiken upp till Mitten, hittar partystämningen på Vinden innan vi tar oss ut på Terassen och dansar fram till mojitobaren. Vill du ha en lugn kväll är detta helt fel ställe

Adress: Kungsportsavenyn 5