Hållbart inredda hem

Av publicerat

 

Nu ger den erfarna skribenten och fotografen Ida Magntorn ut en bok om hur du inreder snyggt och samtidigt hållbart ur ett miljöperspektiv.

”Jag har haft förmånen att få besöka inspirerande hem med kreativa lösningar! Det är hem med en personlig stil som håller år efter år utan att behöva uppdateras särskilt mycket”, säger Ida Magntorn.

Boken innehåller roliga och enkla idéer om allt från hur du sopsorterar smart och väljer krukväxter utifrån ett miljöperspektiv till hur du ger en gammal soffa nytt liv. Ledorden är: återanvänd, minimera och återvinn. Inredningstipsen kombineras med fakta om miljöpåverkan och hållbarhet. Ida lär dig bland annat att plastbanta, göra eget sköljmedel och hitta energitjuvarna i hemmet. Du får också veta vad du bör tänka på ur miljöperspektiv när det är dags att välja belysning eller måla om.

”Fokusera på det du redan har! Nyproduktion slukar bara en massa resurser, och vi behöver faktiskt inte köpa nytt lika ofta som vi tror. Ofta räcker det att titta i gömmorna, att låta möbler byta rum eller funktion eller kanske att måla om. Små förändringar kan göra stora skillnad!” säger Ida Magntorn.

Hon har bloggat för Elle Decoration och Femina, och gör reportage för flera livsstilsmagasin. Till hennes tidigare böcker hör Urban Vintage och Home Stories .