Färgstark konst på Arlanda

Av publicerat

Nu kan gästerna på American Express Lounge by Pontus, på Stockholm Arlanda Airport terminal 5, njuta av konstutställningar. Först ut är Clara Hallencreutz färgstarka fotokonst. 

Loungens gäster, American Express medlemmar, får nu möjligheten att njuta av aktuella konstnärers verk. Den första att ställa ut är Clara Hallencreutz som är känd för sin expressionistiska fotokonst med inspiration från popkonsten. Fem av hennes verk pryder nu loungens väggar och finns att köpa fram till årsskiftet.

Clara Hallencreutz är en svensk fotokonstnär verksam i Stockholm. 2009 avslutade Clara sina studier vid Queensland College of Art med en kanditatexamen i fotografi. Till en början var Clara Hallencreutz inriktad på kommersiellt fotografi, vilket tydligt går att se i det grafiska uttrycket i hennes fotokonst. Tonen i bilderna är roande och bekymmerslös, ofta skapad av djärva dynamiska färger isolerade mot en näst intill klinisk bakgrund. Konstverken uttrycker glädje och energi utan att vara aggressiva eller nedlåtande och ger utrymme för fantasi. Henne konst har ställts ut i Australien, Kina, Storbritannien och USA. Clara Hallencreutz är representerad av Galleri GKM i Malmö.

– Mycket av min inspiration till mitt skapande hämtar jag från mina resor. Därför är det extra roligt att få visa min konst på American Express Lounge by Pontus, som är ett fantastiskt skyltfönster mot världen. Jag hoppas att AMEX medlemmar kommer att uppskatta mina verk, säger Clara Hallencreutz, konstnär.