Gallerinatten i Malmö

Av publicerat

Moderna museet i Malmö har gått ut med en öppen inbjudan att söka till en performance art show. Projektet kallas Public Movement och performancen kallas Choreography For The Running Male. Det handlar om att på olika sätt utmana normer med hjälp av konsten.

—Projektet är nyskapande i sitt i format. Samtidigt som publiken kan ta del av konstverk där kroppens närvaro och rörelse har använts för att uttrycka frigörelse, motstånd och ett politiskt ställningstagande, får de också utforska den egna kroppens möjligheter och begränsningar, säger Joa Ljungberg.

Den sökandes kriterier är skägglös, vältränad, 180- 185 centimeter lång, kort hår, 35-50 år och maskulin man. Under Gallerinatten kommer nio män jogga långsamt tillsammans genom Malmö samtidigt som de utför koreograferade rörelser.

För att delta:

Skicka ett mail med ämnesraden ”Running Male” till assistent.malmo@modernamuseet.se. Till mejlet ska följande bifogas: tydlig porträttbild, helfigursbild samt kort information om bakgrund samt längd och ålder. De utvalda deltagarna får ett arvode om 1500 kr för sitt deltagande.

“Choreography for the Running Male” framförs den 30 september kl. 18.30 och den 1 oktober kl. 13. Performancen varar ca. 45 min. PUBLIC MOVEMENT visas på Moderna Museet Malmö 30 september 2017-18 februari 2018.

 

Foto: Ieva Budzinskaite