Detaljplanen på plats

Av publicerat

Efter en lång process har nu detaljplanen för Ebbepark i Linköping gått igenom. Detta innebär att områdena Sankt Kors och Stångstaden kan påbörjas. Här kommer verksamhetslokaler i kombination med 600 bostäder att uppföras. Området, som i dag är en företagspark, har ett attraktivt läge mellan city, universitetet och Science Park Mjärdevi.

– Vi är naturligtvis mycket glada över att äntligen få komma i gång och förverkliga de visioner vi har för området. Ebbepark ska bli en ny typ av stadsdel som förenar företag och boende med ett levande stadsliv. Vi tror att det är den här typen av miljö som människor vill bo och arbeta i och att Ebbepark kommer att bidra mycket till Linköpings tillväxt, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Bostäderna kommer att byggas i etapper med start den 1 augusti. Såväl små som stora lägen­heter ingår i projektet Ebbepark vars vision är att bli morgondagens hållbara stadsdel.