Teknik & prylar

Av publicerat

Håll koll på stressnivåerna, ta fina bilder och spendera sommaren till ljudet av musik från designhögtalare.

1. Utöka minnet
Det sista man vill på semestern är att behöva ta bort foton och videor för att minnet på mobilen är slut. iXpand Flash Drive fungerar som ett USB-minne för iPhone och iPad och flerdubblar lagringskapaciteten. Finns från 16–256 GB, pris från 599 kr från SanDisk.

2. För den sanna hipstern
Direktbildskameran Lomo’Instant Automat Glass Magellan, 1 899 kr från Lomography tar riktigt bra bilder tack vare vidvinkelobjektivet på 38 mm och klädseln i skinnimitation ger både ett snyggt utseende och en skön känsla i handen.

3. Hälsokoll
En aktivitetsmätare hjälper till att hålla koll på din hälsa. Utöver att visa de vanliga sakerna, som antal steg, avstånd och sömn, kan Vivosmart 3, 1 599 kr från Garmin även mäta din puls och stressnivå.

4. Vindskydd
Med ett vindskydd till headsetet går det att prata i telefon utan störande ljud från blåsten eller friktion från kläderna. Vindskyddet Pinocc, 49 kr från SmartaSaker.

5. Sommarmusik
Nyaste modellen i Beolit-serien, 4 999 kr från B&O Play, är designad av Cecilie Manz. Liten, smidig, med många smarta funktioner och bättre ljud än någonsin. Jag gillar kanten samt den matta ytan på ovansidan så att mobilen inte glider omkring.

6. Koll på hemmet
En övervakningskamera som inte känns som en, 1 999 kr från Withings/CoolStuff.se. Tack vare trädetaljerna blir den inte ett störande inslag i inredningen.

Av: Josefine Sandqvist