Dans på en grönskande parkering

Av publicerat

Parkeringen utanför Skånes Dansteater förvandlas till en tillfällig trädgård på 900 kvadratmeter när dansföreställningen Something about Wilderness sätts upp. Koreograferna Laïla Diallo och Mélanie Demers har samarbetat med landskapsarkitekterna Carola Wingren och Karin Svensson i det helt nya verket. Tio dansare möter publiken både ute i den grönskande trädgården och inne på scen i en föreställning som utforskar tidens gång och det ofrånkomliga förfallet.

− Vi diskuterade tidigt vad trädgården skulle kunna vara och funderade över vilka paralleller man kan dra mellan natur och rörelse. Att en trädgård är en tämjd form av natur − och koreografi ett tämjt uttryck för livets svårfångade, oförutsägbara, ofrånkomliga rörelse, säger koreografen Laïla Diallo.

När: 26 maj–16 juni

Text: Josefine Sandqvist, foto: Jenny Baumgartner