Nya flygplatshotellet växer

Av publicerat

I slutet av 2019 öppnar Nordic Choice Hotels ett nytt Comfort Hotel på Arlanda. Antalet flygpassagerare på Arlanda ökar så pass kraftigt att kapaciteten nu utökas med 40 rum, från 463 till 503. Hotellet blir därmed Nordens största flygplatshotell och ett av de största i Stockholm.

– Arlanda flygplats är en framgångssaga. Flygplatsen växer så att det knakar och vi med den. Nu bygger vi ut hotellet redan innan första spadtaget för ursprungshotellet är taget. Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande å Nordic Choice Hotels.

Hotellet, som planeras intill SkyCity, inriktar sig främst på fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”. Det blir 20 000 kvadratmeter och 14 våningar högt och kommer att ha en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar och vinterträdgård.

Foto: Swedavia