Skulptur i rörelse

Av publicerat

I år firar konsten på Wanås Slott 30 år – den första utställningen öppnade 1987. Sommarens stora utställning, SculptureMotion, bjuder på upplevelser bortom det visuella och fokuserar på skulpturer i rörelse. Den amerikanske koreografen William Forsythe fungerar som utgångspunkt. Hans verk Nowhere and Everywhere at the Same Time består av tyngder hängande i snören och visas nu i Sverige för första gången. Andra konstnärer som är en del av utställningen är Henrik Plenge Jakobsen, Sonia Khurana, Éva Mag och Carolina Falkholt. Den experimentella konstnärsgruppen Mammalian Diving Reflex är på plats och bjuder in till finalen på projektet Grannarna i mitt kvarter under en helg utanför parkens gränser (17–18 juni).

När: pågår till 5 november

På bild: Nowhere and Everywhere at the Same Time, No 3, av William Forsythe.

Text: Josefine Sandqvist, foto: Dominik Mentzos