Flytta in i fabriken

Av publicerat

I det historiska Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden bygger nu Oscar Properties tre nya stora bostadshus samt fyra radhus. Byggnaderna, som är ritade av arkitektkontoret Arrhov Frick, byggs i betong och placeras kring en grönskande gård. Projektet, Unité, inkluderar 46 bostäder från ettor till femmor. Då denna nya stadsdel fokuserar på miljö har man här valt att erbjuda gröna fasader, solceller på taket samt laddplats för din elcykel. Inflyttning kommer att ske under 2018.

– Unités interiöra uttryck är en uppdaterad och lite exklusiv funktionalism. Vi har hämtat inspiration bland annat från Le Corbusier och hans tidiga hus med fönsterband samt Stockholmsutställningen 1930 och de lätta utställningsbyggnaderna, berättar Oscar Engelbert, vd och grundare Oscar Properties.

Text: Yvonne Gull