Luleå lockar

Av publicerat

Efterfrågan på hotellrum har lett till att Clarion Hotel Sense i Luleå beslutat sig för att bygga ut. I dag erbjuder de 154 rum i fem olika kategorier, efter tillbyggnaden, som beräknas stå klar i höst, kommer ytterligare 74 rum att adderas.

– Vi är fantastiskt nöjda med hur verksamheten har utvecklats under de dryga tre år som gått sedan vi öppnade hotellet och beläggningen är nu på en så hög nivå att vi behöver fler hotellrum för att möta den stora efterfrågan, säger Nina Wikstedt, hotelldirektör på Clarion Hotel Sense.

Specifikt för hotellet är att interiören är inspirerad av årstidernas växlingar, som visas i ljus-, ljud- och bildkulisser i alla publika utrymmen. Detta är något man vunnit flera designpris för. Populärt bland såväl hotellgäster som ortsbefolkningen är restaurangen Kitchen & Table by Marcus samt spaavdelningen – som båda bjuder på en panoramautsikt över staden. När tillbyggnaden är klar blir Clarion Hotel Sense det största hotellet i Luleå.

Text: Yvonne Gull