Vikingsmuseets restaurang med nordisk känsla

Av publicerat

Den 29 april öppnar det nya Vikingaliv på Djurgården i Stockholm. Samtidigt som dörrarna slår upp till museet öppnar även restaurangen Glöd.

Bakom restaurangen står Anna Broms, skaparen av restaurangen Broms på Karlaplan i Stockholm. Fokus på Glöd är på kvalitet, vällagat och välkomnande i en modern nordisk känsla, både gällande mat och inredning. Menyn bjuder på en blandning av mustiga grytor, vegetariska rätter och matiga smörgåsar och sallader. Miljön går i varma grå toner, golvet är av kalksten från Burgsvik på Gotland och väggarnas puts från Danmark. Inredningen är till största del helt svensk, bland annat med stolarna Arnold av Emma Olbers.

– Min drivkraft är alltid att människor ska trivas, njuta och må bra. Därför är hela upplevelsen av ett restaurangbesök så otroligt viktigt. På Glöd ska gästerna kunna avnjuta såväl mat, dryck och sötsaker som utsikt och vacker, välkomnande miljö, säger Anna Broms.

Foto: Vikingaliv