Nytt havshotell på Furuvik

Av publicerat
Furuvik Havshotell

Det går bra för Furuvik och besökssiffrorna stiger. De senaste åren har de utökat med nya djurarter, konserter och fler attraktioner. Parken fortsätter utvecklas och 2018 invigs ett nytt hotell som integreras med Furuviks Brygga.

2016 hade Furuvik över 260 000 besökare och omsättningsrekord. Trots satsningar på campingplatser och havsstugor finns fortfarande en stor efterfrågan på boende och parken planerar därför ett nytt hotell till nästa år. Hotellet byggs ihop med den befintliga byggnad som i dag är Furuviks Brygga och tillsammans går de två byggnaderna under namnet Furuvik Havshotell. Hotellet innefattar lobby, två konferenslokaler, frukostmatsal, restaurangdel samt 28 gästrum med plats för fyra personer vardera. Inspiration till tema och inredning hämtas från platsens vackra läge intill havet samtidigt som lekfulla element från parken plockas in.

– Att kunna erbjuda ett koncept med konferens och övernattning med en av regionens härligaste havsutsikter, i kombination med bra mat och en unik upplevelse i parken känns otroligt spännande. Det kommer definitivt att bidra till regionens besöksutveckling. Jag har varit med och följt Furuviks utveckling ända sedan 2004 och det känns mycket viktigt att vi nu tar detta stora steg, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

I framtiden planerar Furuvik även att uppföra ytterligare två tillbyggnader för att utöka hotellkapaciteten.

Illustration: m3A Arkitektur AB