Jubileumsporter

Av publicerat

År 1817 bryggdes det första porterölet på Lorentska Porterbruket i Göteborg. För att fira att ölen fyller 200 år har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram en jubileumsporter.

Jubileumsölen re:porter är en extra stark porter med ton av mörk choklad, kaffe och körsbär och bryggd med morellkörsbär. Ölen smyglanserades på öl- och whiskymässan i Göteborg i mars och kan nu provsmakas på fat hos nya Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad i Stockholm. I november finns de i en begränsad upplaga på Systembolaget.

– Nya Carnegiebryggeriet har ett stolt arv att förvalta. Därför känns det extra roligt att ha tagit fram en jubileumsporter. Den tar avstamp i den klassiska portertraditionen, bryggd enligt gamla traditioner, men med vår egen twist där morellkörsbären ger portern en fantastisk karaktär och fruktighet. Re:porter passar perfekt till en bit chokladtårta, men går också utmärkt att njuta som den är, säger Anders Wendler, Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare.