Av lavasand och lerjord

Av publicerat

Vin från vulkanområden är med all rätt supertrendiga just nu och anses vara något ovanligt spännande i vinväg. I vulkanjord är det lätt att slippa bekämpningsmedel då ohyra inte trivs i den miljön och resultatet blir renare och mer spännande viner. Ett sådant är Mandrarossa Timperosse, gjort till 100 procent på petit verdot, en druva som kan vara mycket svår att få att mogna i andra regioner men som trivs väldigt bra i det sicilianska klimatet.

Doften är fruktig, med toner av mörka frukter, bär och aningen viol. Även smaken är fruktig och lite örtig, med toner av blåbär och rosmarin.

Passar utmärkt tillsammans med typiska medelhavsrätter med örtiga tillbehör, ett extra plus är att flaskan räcker under en hel middag för en stor grupp.

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2014 Magnum, nr 7144106, 249 kr/1 500 ml

Av: Amalia Gonzalez Stöckel, sommelier