Körunda Hotell & Konferens – här finns något för alla

Av publicerat

Mitt ute i naturen, men samtidigt nära till innerstaden, ligger Körunda Hotell. Resan hit från Stockholms city tar inte mer är 35 minuter. En incheckning här kan innebära allt från en aktivitetsfylld vistelse till några stilla dagar oavsett om du kommer hit som privatperson eller som företag.

Körunda är en historisk mötesplats som bjuder på en stor mängd olika möjligheter och upplevelser.

Här finns många sköna ställen att ”hänga” på, både inomhus och utomhus. Inne finner vi en mysig lobby med bar och en restau-rang som breder ut sig. Relaxavdelningen med bubbelpool, ångbastu och sofflounge finns en trappa ner. Precis utanför dörren finns en 27-håls golfbana med första tee bara någon minut bort. Nere vid sjön Muskan ligger den vedeldade bastuflotten och guppar samt ett stort däck med plats för yoga och annan träning. Runt sjön finns ett motionsspår på 9 km samt fina promenadstråk som väntar på att upptäckas.

De 51 hotellrummen med dubbelsängar är rymliga och kan beskrivas med ord som moderna, hemtrevliga och naturnära. Många privatgäster väljer att boka in sig för en energigivande träningshelg. Dessa blir snabbt fullbokade så ett tips är att vara ute i god tid. Minst lika populärt är det att spela golf på Körunda eller att helt enkelt boka in en romantisk weekend och bara vara.

afternoon tea flygel

Äta

Både frukost och lunch serveras som buffé, vilket ger flexibilitet för gästen. Till middag dukas det upp för bordsservering och en 3-rättersmeny erbjuds. Det finns även förslag på passande vinpaket för den som önskar. Fokus i köket ligger på att i största mån servera så närproducerade och säsongsbetonade råvaror som möjligt. När vädret så tillåter är det även möjligt att äta utomhus.

Prisexempel

Weekendpaket finns på flera olika teman såsom Golfpaket, Relaxweekend, Romantisk helg, Vandringspaket, Swimrun och Cykelpaket.

Den aktive bokar: Vandringspaket inklusive matsäck, entré till relaxavdelning med lån av badrock och tofflor, 3-rätters middag, logi i dubbelrum & frukost: 1 695 kr/person.
Den som vill koppla av bokar: Långweekend inklusive 2 nätters logi i dubbelrum & frukost, entré till relaxavdelning med lån av badrock och tofflor, afternoon tea, 2-rätters middag, 3-rätters middag: 2 695 kr/person.
Golfaren bokar: Logi i dubbelrum & frukost, entré till relaxavdelning med lån av badrock och tofflor, 3-rätters middag, 1 dags greenfee: 1 795 kr/person.

Missa inte

En fin dag avrundas gärna på hotellets baksida ”solsidan”. Där finns en terrass med bubbelbar med utsikt över golfbanan.

KHK-9195

Konferensprofil

På Körunda är det konferenspaket i kombination med aktiviteter utomhus av olika slag som lockar de allra flesta. Här finns ett antal färdiga paket med inriktning på allt från kickoff till konferens med yoga samt möjligheten att boka hela Körunda för er själva. Självklart går det även att skräddarsy sitt möte.

Mötesrum

En stor fördel med Körunda är att allt ligger i samma hus, vilket gör konferensen enkel och smidig. Totalt finns här tio olika mötesrum i varierande storlekar som passar möten från två till 110 personer. Varje lokal är unikt inredd och är tekniskt förberedd med projektor eller storbilds-tv. Det finns också gott om allmänna sittutrymmen för mindre grupparbeten eller vidare diskussioner som kan uppstå under en konferensdag.

KHK-9178

Aktiviteter

Det finns gott om olika teambuildingaktiviteter. Något som ofta efterfrågas är träning eller föreläsning med Paolo Roberto, som sedan fyra år även är delägare på Körunda. En annan populär aktivitet är matlagning där raw food, tapas eller hela måltider lagas tillsammans och kombineras med ett gott vin.

Passa på

Den vedeldade bastuflotten vid sjön med plats för upp till 20 personer är ett hett tips.

Adress: Körunda 31, Ösmo
Mer info: www.korunda.se

Korunda_Ext_01

Av: Yvonne Gull